ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Ας γυμναστούμε! Η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία γυμναστικών προγραμμάτων μπορούμε να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες σας. Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά ή δια ζώσης, σε personal ή μικρά τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα το πλάνο που σας ταιριάζει, ώστε να φτάσουμε τους στόχους μας και να κρατάμε ψηλά το επίπεδο της υπηρεσίας.

PILATES MAT & SMALL EQUIPMENT

Το σύστημα Pilates είναι πάντα ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις γυμναστική. Οι αργές συνειδητές κινήσεις σε συνδυασμό με την αναπνοή βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των ασκήσεων, στον έλεγχο και στην επίγνωση του σώματος. Η ποικιλία των ασκήσεων είναι μεγάλη, είτε χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος μας, είτε μικρό εξοπλισμό, όπως λάστιχα, μπάλες, βαράκια, ring, stick κ.α. Και αν σου ακούγεται εύκολο… υπάρχει ένα ρητό που λέει πως “αν είναι εύκολο, τότε δεν είναι Pilates”.

FUNCTIONAL TRAINING - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Το functional training ή αλλιώς λειτουργική προπόνηση είναι ένα σύστημα εκγύμνασης, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των λειτουργικών κινήσεων, που έχει ανάγκη το σώμα μας, για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του λειτουργίες (άρση βάρους, σκαλοπάτια, ισορροπία, μετάβαση από καθιστή σε όρθια θέση, τοποθέτηση αντικειμένου σε ανώτερο επίπεδο του κεφαλιού κ.λ.π.). Επίσης, ενεργοποιεί το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και ο βαθμός δυσκολίας ποικίλει ανάλογα το επίπεδο του ασκούμενου. Η προπόνηση γίνεται τόσο με το βάρος του σώματος όσο και με βαράκια, δράμια, λάστιχα, επιφάνειες ισορροπίας, πλειομετρικά κουτιά κ.α.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ/ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ

Η κυκλική προπόνηση είναι ένα πρόγραμμα με σταθμούς ασκήσεων μικρής ή μέτριας διάρκειας και διαφορετικής έντασης ανάλογα τον στόχο της προπόνησης. Για παράδειγμα, αν ο στόχος είναι η ενδυνάμωση και η μυϊκή υπερτροφία ή αν ο στόχος είναι η βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και η καύση λίπους. Στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε για έντονη διαλειμματική προπόνηση. Ο κάθε κύκλος μπορεί να περιλαμβάνει από 4 μέχρι και 10-12 ασκήσεις και να επαναλαμβάνεται από 2 έως και 5 φορές. Ο αριθμός των ασκήσεων και των κύκλων ποικίλει ανάλογα το επίπεδο του ασκούμενου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός ή και μόνο το βάρος του σώματος.

CROSS TRAINING - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Το cross training πρόκειται για ένα συνδυαστικό πρόγραμμα εκγύμνασης που περιλαμβἀνει τόσο αερόβιες όσο και αναερόβιες ασκήσεις στην ίδια προπόνηση. Ο βαθμός δυσκολίας ποικίλει ανάλογα το επίπεδο του ασκούμενου. Απευθύνεται από αρχάριους ασκούμενους μέχρι και προχωρημένους αθλητές. Είναι ιδανική προπόνηση για την βελτίωση του μεταβολισμού, καθώς συνδυάζει ένταση με διάρκεια και πολυαρθρικές ασκήσεις, δηλαδή ασκήσεις που χρησιμοποιούν παραπάνω από μία άρθρωση για την εκτέλεσή τους.