ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ - REHABILITATION

Ας γυμναστούμε! Η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία

Μετά τις φυσικοθεραπείες και την οξεία φάση του τραυματισμού είναι αναγκαία η εκ νέου ενεργοποίηση, ενδυνάμωση και ανάκτηση του εύρους κίνησης της τραυματισμένης περιοχής. Αποκατάσταση τραυματισμού χωρίς γυμναστική δεν υφίσταται και δεν θεωρείται ολοκληρωμένη. Τα προγράμματα αποκατάστασης στοχεύουν στο μυοσκελετικό αλλά και στο νευρικό σύστημα του αθλούμενου για μία ολοκληρωμένη θεραπεία.

CLINICAL PILATES

Το κλινικό pilates δεν διαφέρει στην ουσία του από την απλή μέθοδο Pilates, αλλά διαφέρει στην προσέγγισή του. Εκτελείται μόνο σε personal ενός ή δύο ατόμων και ο προπονητής πρέπει να έχει γνώσεις βιομηχανικής της ανθρώπινης κίνησης. Απευθύνεται σε άτομα που χρειάζονται αποκατάσταση μετά από τραυματισμό, άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα(π.χ ρευματοειδή αρθρίτιδα) και γενικότερα σε άτομα με κινητικούς περιορισμούς και παθήσεις που μειώνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων (π.χ. σύνδρομο παγωμένου ώμου). Εκτελούνται ασκήσεις ορθοσωμίας, ισορροπίας, ευλυγισίας και ενδυνάμωσης χωρίς ή με την βοήθεια μικρού εξοπλισμού γυμναστικής.(μπάλες, λάστιχα, foam rollers κλπ)

MYOFASCIAL YOGA - ΜΥΟΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗ YOGA

Η μυοπεριτονιακή Yoga είναι μία πρακτική που συνδυάζει την χρήση εξοπλισμού μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης και Yoga Asanas με σκοπό την αποκατάσταση της περιτονιακής παραμόρφωσης και την βελτίωση της ευλυγισίας και τους εύρου κίνησης των αρθρώσεων. Ξεκινώντας με τεχνικές αναπνοής και ζέσταμα περνάμε σε αυτομἀλαξη με την χρήση foam roller και μπαλάκια μασάζ στοχεύοντας τα πιο επιφανειακά trigger points (σημεία πυροδότησης πόνου) με σκοπό την αιμάτωση και την χαλάρωσή τους. Έπειτα, και αφού το σώμα έχει ανεβάσει θερμοκρασία και έχει αυξηθεί η ροή του αίματος και της λέμφου, περνάμε στην εκτέλεση διατατικών ασκήσεων της Yoga για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα της μάλαξης και να βελτιώσουμε το μήκος των μυών και κατ’ επέκταση το εύρος κίνησης και την υγεία των αρθρώσεων.